INGREDIENTS:
250 grams de patata
250 grams de bacallà esqueixat
2 ous
1 ceba tendra
2 dents d’all
Julivert
La nit abans, deixeu dessalar el bacallà.
Bulliu les patates al vapor fins que quedi ben tova, retireu-la i poseu-la en un escorredor perquè perdi tota l’aigua.
Talleu la ceba ben petita i poseu-la al foc mitjà en una paella. Quan comenci a estar cuita, afegiu-hi el bacallà i feu-hi uns tombs. Afegiu els rovells, l’all tallat ben petit i el julivert picat. Passats uns minuts, retireu del foc i deixeu reposar tota la pasta a la nevera com a mínim una hora.
Just abans de menjar-los, bateu les clares. Aneu fent boletes de la pasta, passeu-la per les clares i poseu-les a fregir en un cassó petit amb força oli d’oliva verge extra. Quan estigui daurat, ja podeu retirar, deixar escórrer bé l’oli… i a punt de menjar!
Esperem que us agradi!
Quima Pellisé, Mas Figueres