El Priorat

El Priorat

El Priorat és una comarca que destaca per la seva bellesa paisatgística, tant natural com agrícola. Una comarca que tot i tenir pocs habitants, consta de tres denominacions d’origen. Dues d’elles relacionades amb el vi i la tercera amb l’oli. D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat i D.O.P. Siurana, fan que el Priorat sigui un territori ric en cultura, en història i en gastronomia. Un territori que per la seva singularitat, aspira a ser Patrimoni de la Humanitat.

Situada al bell mig de la Serralada Prelitoral, el Priorat és una comarca muntanyosa i amb un relleu molt accidentat. El Montsant, guia indubtable, imposa gràcies a les seves altes parets calcàries. Als seus peus, hi trobem llargs camps de vinyes.

Cal destacar, també, els seus petits pobles ben curiosos, de gent activa i ben diferents l’un de l’altre. Cellers modernistes, edificis històrics, cooperatives antigues, proporcionen caràcter i curiositat a la comarca.

La tranquil·litat que s’hi respira és perfecta per gaudir d’uns dies diferents, envoltats de natura, història i un dels seus protagonistes, el vi. Amb amics, en família, en parella. Podreu escollir entre un gran ventall d’experiències: visites culturals, activitats a vinyes i descoberta de cellers, rutes en 4×4, vies d’escalada, itineraris de bicicleta, rutes a peu, i molt més!

Fotografies: Marc Vallverdú Campiña

Pin It on Pinterest

Share This